Korvtillverkning Chorizo och Salsicca

Med hjälp av vår köttmästare till vän så lyckades vi göra chorizo - kryddstarka korvar. Våra andra vänner hade denna magnifika köttkvarn som förenklade arbetet rejält. 

Ingredienser:
1,5 kg bog
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 tsk cayennepeppar
2 tsk chiliflakes
4 tsk paprikapulver
2 msk salt
1 tsk svartpeppar
4 msk potatismjöl
3 dl vatten
5 m fjälster (tarmar)

Gör så här:
Kör bogen genom köttkvarnen med den största hålskivan.
Blanda ihop alla kryddorna och potatismjöl i en separat skål.
Finriv löken.
Varva kött, kryddor och lök i en skål och blanda sedan med händerna ordentligt.
Häll i vattnet och blanda.
Låt stå 30 min-1 h i kylen så att kryddorna får sätta sig.
Trä fjälsterna på munstycket och kör sedan igenom köttet och mata ut lagom tjockt. När du matat ut allt tar du grepp och snurrar så att det blir enskilda korvar.

Grilla eller stek i 10 minuter.

När vi ändå gjorde chorizo så passade vi på att också göra salcicca. En italiensk och en spansk korv. Kryddigt.


Ingredienser:
1,5 kg skinkstek
0,5 kg späck
2 vitlöksklyftor
4 tsk salt
1 msk svartpeppar
1 msk rosmarin
1 msk salvia
ev persillade
1,5 dl rött vin
5 m fjälster(tarmar)

Gör så här:
Skär skinkstek och späck i mindre bitar för att underlätta i kvarnen.
Kör genom köttkvarnen med den största hålskivan.
Finriv vitlöken.
Blanda alla kryddor i en egen skål.
Varva kött, kryddor och vitlök i en skål och blanda sedan ordentligt med händerna.
Häll i vinet och blanda i.
Ställ i kylen 0,5-1 h.
Trä på fjälsterna på munstycket och kör igång utmatningen.
När färsen tagit slut tar du tag och snurrar så att det blir enskilda korvar.
Grilla eller stek i 10 minuter.

Populära inlägg