Spansk afton med spansk dryck

 Tillsammans med några vänner lagar vi ibland mat från särskilda länder och hjälps åt med matlagningen under kvällen. Denna kväll var det Spanien som var i fokus och menyn och drickat såg ut så här:


Förrätt: 

Pinchos (döpta efter tandpetaren som håller ihop dem) Se recept längst ner.
Till det hade vi detta ekologiska rödvin från Rioja, Real Rubio på druvan Tempranillo. Det var milt och gott i smaken. Ingen särskild framträngande smak tyckte jag. Killarna drack också Corona öl med en citronklyfta i. De säger att den var god men eftersom jag inte tycker om öl kan jag inte själv uttala mig. 



Huvudrätt: 

Korvarna är lagom kryddstarka och Txitorrakorven var riktigt god.

Till detta drack vi dessa röda viner. Campos de LUZ var lite surt men ändå ganska ok medan Riojavinet Muriel smakade riktigt mycket dill. 

Efterrätt: 


Vi fortsatte dricka på vinet ovan men killarna tog också en San Miguelöl som de också tyckte var en god spansk ölsort.


Pinchos:

Ingredienser:
1/4 pkt jäst
1 dl mjölk (eller vatten)
1/2 dl vatten
1/2 dl olja
1 tsk salt
1/2 msk socker
ca 3-4 dl vetemjöl

Gör så här:
Blanda alla ingredienser utom mjölet och se till så att jästen löst sig. 
Blanda i mjölet och knåda till en smidig deg. 
Låt jäsa i ca 1 h.
Kavla ut degen och ta ut runda bitar med hjälp av något slags mått. Ca 3-4 cm i diameter är lagom. 
Värm ett stekjärn. Lägg på bitarna och stek någon minut på varje sida. 
Lägg på ost och skinka och fäst med tandpetare.

Populära inlägg