Spansk tapasafton

 Det är inte alltid lätt att bjuda på mat på ett kalas när åldrar och smakar varierar väldigt. Så då blev det tapas (smårätter) och pinchos (mat på tandpetare). Titta noga på bilderna för att se rätterna. Inga svåra rätter. Det svåra vara att köpa allt, förbereda, hinna göra allt och att se till så att allt kom på bordet och vissa rätter då varma. Vi var 11 personer och det blev över en del men så var en del också barn så det kanske är lagom till 12-15 personer beroende på ålder och kön (och aptit).

Tillbehör:

Smör och sirapsstekta småpotatis
Söt bönröra
Risbollar (sushiris rullade i sesamfrö)
Blomkålsbuketter (i chilicreme fraiche)

Såser:

Aioli
Vitlöksbröd
Tzatziki
Blomkålsbuketter i chilicreme fraiche
Protein:
Honungsstekta kycklinginnerfiléer
Fetaostfrikadeller i tomatsås
Chiliräkor
Chorizo och oliver
Vattenmelon och lufttorkad skinka

Övrigt:

Cocktailtomat och ostkub
Brieost och valnötter
Nachos
Friterade lökringar
Friterade halloumi

    Populära inlägg